Profesionalna oprema za gasilce, policijo, reševalce in civilno zaščito

SICOR – VFR EVO – gašenje v objektih

13Podjetje Sicor-Sureco iz Italije, je dolgoletni renomirani proizvajalec zaščitnih čelad. Skupaj z njimi odpiramo novo poglavje v ponudbi zaščitne opreme v Sloveniji.  Najnovejši model, čelada VFR 2014 EVO, je rezultat  njihovega razvojnega oddelka in je že tipizirana tudi pri nas. Pridobljene ima vse najnovejše standarde:

  •  EN 443:2008 – požari v objektih
  •  EN 16471:2014 – gozdni požari
  •  EN 16473:2014    –tehnično reševanje
  •  MED – oprema v pomorstvu
  •  EN 166:2001 in EN 14458:2004 – zunanji in notranji vizir
 12_mg_0221

Čelada ima moderno obliko in zelo udobno ščiti uporabnika v vseh ekstremno nevarnih situacijah, ki se lahko pojavijo med gašenjem in v drugih izrednih razmerah.

5sicor-vfr-evo

Nova VFR EVO čelada je med najlažjimi in najvarnejšimi v kategoriji tipa B. Njena inovativna lupina izdelana iz termoplastičnega in kompozitnega materiala, v kombinaciji z revolucionarnim notranjim oblazinjenjem iz PUR in kevlarja s strukturo sendvič – satovja, zagotavlja zanesljivo zaščito pred toplotnimi in mehanskimi nevarnostmi. Plastični material, ojačan s steklenimi vlakni in aramidom, je odporen na ekstremne temperature in blokira učinek plamenov ter sevalne toplote med Flash-over pojavom.

1

_mg_0201Zaščita v kotu 360 °.  Ergonomska oblika in več nastavitvenih točk nudi optimalno ravnovesje z enakomerno razdelitvijo teže, brez napenjanja vratu in ramenskih mišic. Notranji sistem mrežnega vzmetenja porazdeli težo enakomerno po glavi in odpravlja točke pritiska, ki lahko povzročijo nelagodje po daljši uporabi, obenem pa zagotavlja dobro prezračevanje in optimalno mikroklimo. Standardni – aluminizirani, ali Nomex – dolgi (all around) ščitniki vratu.

GASILSKA OPREMA, OPREMA ZA POLICIJO, VOJSKO IN CIVILNO ZAŠČITO

e-mail: info@tehnologika.si      tel: 041/663-911